Avtomobili P.R.

Fordove garancije

Ne glede na to, ali imate nov ali rabljen Ford, želimo, da ste zadovoljni in brezskrbni v vsem času lastništva. V ta namen smo pripravili več paketov, s katerimi se lahko prepustite vožnji, saj bomo o brezhibnosti vozila skrbeli mi. 
 
Pri Fordu vam ponujamo obsežno 2-letno osnovno tovarniško garancijo in do 12-letno protikorozijsko garancijo (odvisno od modela). 
 
Poleg tovarniške garancije ob nakupu novega osebnega vozila Ford prejmete brezplačno 5 letno jamstvo, brez omejitve kilometrov in z mednarodno asistenco
 
Za vsa nova osebna vozila kupljena do 13. aprila 2015, ki niso starejša od 24 mesecev,  vam k 2-letni garanciji ponujamo možnost nakupa Podaljšanega jamstva +3 in to kar brez omejitve kilometrov in z vključeno mednarodno asistenco. 

Fordove garancije

 

GARANCIJA ZA NOVO VOZILO
Kupite novega Forda in dobili boste več kot samo odlično vozilo. Dobili boste avtomobilskega partnerja, ki mu lahko zaupate zaradi obsežne pomoči, storitev in poprodajne oskrbe. Vozila Ford odlikuje vrhunska varnost ter petletno jamstvo z asistenco, ki velja ob neomejenem številu prevoženih kilometrov. 
 
 
Petletno jamstvo je sestavljeno iz 2-letne tovarniške garancije in dodatnega 3-letnega jamstva z mednarodno asistenco, ki vam od 13. aprila 2015 pripada serijsko ob nakupu novega vozila Ford.
 
 
Vsa popravila na vašem Fordu so izvedena v skladu z najvišjimi kakovostnimi standardi. Še več, če prodate vašega Forda pred iztekom 5 let od nakupa novega vozila, je jamstvo prenosljivo – kar je resnično dodatna prednost za novega lastnika.
 
 
Če je potrebno popravilo ali zamenjava katerega koli dela vozila zaradi napake pri izdelavi, bo vsak Fordov pooblaščeni prodajno-servisni center brezplačno popravil ali zamenjal ta del ne glede na morebitno zamenjavo lastništva vozila v garancijskem obdobju.
 
Garancijska doba za vozilo začne teči z dnem predaje novega vozila stranki.

 

PODALJŠANO JAMSTVO +3 ZA RABLJENA OSEBNA VOZILA
Do 24 mesecev od nakupa novega osebnega vozila Ford ali vozila Tourneo in Transit Curier pri vašem pooblaščenem trgovcu z vozili Ford, se lahko odločite za nakup podaljšanega jamstva +3, ki velja 3., 4. in 5. leto od nakupa vozila brez omejitve kilometrov. Podaljšano jamstvo +3 je povezano z vozilom, tako da se ob prodaji vozila prenese na novega lastnika.
 

Podaljšano jamstvo +3 je mogoče kupiti za vozila kupljena do 13.4.2015, mlajša od dveh let, saj je za vsa vozila kupljena po tem datumu 5 letno jamstvo brez omejitve kilometrov, z mednarodno asistenco, serijsko

Za vas vozila, ki so bila kupljena do 19. avgusta 2014 in ste za njih že kupili podaljšano jamstvo +2 - za vsa vozila kupljena po tem datumu in do 13.4.2015, je veljalo serijsko 4 letno jamstvo z mednarodno asistenco, poleg tega se je dalo v tem obdobju dokupiti zgolj podaljašno jamstvo +2 - lahko do izteka veljavnosti podaljšanega jamstva +2 dokupite še tretje leto jamstva.

Cene podaljšanega jamstva za vsak posamezen model vozila Ford najdete na naslednjem zavihku.

Podaljšanega jamstva +3 ni možno skleniti za vozila, ki se uporabljajo v pridobitne namene kot taksi, rent-a-car ali asistenčna vozila. Podaljšano jamstvo +3 je možno skleniti izključno za vozila, ki jih je v Slovenijo uvozil Summit motors Ljubljana.

Podaljšano jamstvo +3 velja za vsa osebna vozila, Tourneo Curier in Transit Curier.

 

PODALJŠANO JAMSTVO +3 ZA RABLJENA GOSPODARSKA VOZILA
Do 24 mesecev od nakupa novega gospodarskega vozila Ford za prevoz oseb ali tovora (Custom in Transit, Ranger, Tourneo Connect in Transit Connect) pri vašem pooblaščenem trgovcu z vozili Ford, se lahko odločite za nakup podaljšanega jamstva +2, ki velja 3. in 4. leto od nakupa vozila, brez omejitve kilometrov. Podaljšano jamstvo +2 je povezano z vozilom, tako da se ob prodaji vozila prenese na novega lastnika.
 
Podaljšano jamstvo +2 je mogoče kupiti za vozila kupljena do 19. avgusta 2015, mlajša od dveh let, saj je za vsa vozila kupljena po tem datumu 4 letno jamstvo brez omejitve kilometrov, z mednarodno asistenco, serijsko
 
Cene podaljšanega jamstva za vsak posamezen model gospodarskih vozil Ford najdete na naslednjem zavihku.
 
Podaljšanega jamstva +2 ni možno skleniti za vozila, ki se uporabljajo v pridobitne namene kot taksi, rent-a-car ali asistenčna vozila. Podaljšano jamstvo +2 je možno skleniti izključno za vozila, ki jih je v Slovenijo uvozil Summit motors Ljubljana.
 
Podaljšano jamstvo +2 velja za vsa gospodarska vozila za prevoz oseb ali tovora (Custom in Transit, Ranger, Tourneo Connect in Transit Connect). 

 

GARANCIJA DELOV
Pooblaščeni Fordovi serviserji uporabljajo samo originalne Fordove nadomestne dele za garancijska popravila. Ti deli ustrezajo našim strogim kakovostnim in varnostnim standardom, kar pomeni, da delovanje in vrednost vašega Forda ne bosta prizadeta.

Fordova garancija velja za originalno opremo znamke Ford, ki je bila pred predajo novega vozila prvi stranki vgrajena v tovarni Ford ali v Fordovem pooblaščenem prodajno-servisnem centru.

 

GARANCIJA LAKIRANJIH POVRŠIN
Garancija za lakirane površine se začne in konča istočasno kot osnovna garancija za vašega Forda. Garancijska obdobja za vaše vozilo so navedena v servisni knjižici vašega vozila.

 

GARANCIJA NA PRERJAVENJE
Karoserija vašega Forda je zaščitena proti prerjavenju od znotraj do 12 let (odvisno od modela). Za vzdrževanje te garancije samo pripeljite svojega Forda na redni pregled karoserije in lakiranih površin (ki je lahko združen z vašim rednim obiskom servisa), kot je opisano v vašem servisnem priročniku.

 

POMOČ NA CESTI - FORD ASISTENCA
V primeru odpovedi ali ob neuspešnem zagonu vašega vozila, je Ford asistenca na cesti tista, ki vam pomaga v skoraj vseh evropskih državah. Opravite samo en telefonski klic in pomoč bo prišla – če potrebujete brezplačno popravilo na kraju samem, vleko, nadomestno vozilo, možnost prenočitve, pomoč do doma ali katero koli izmed naših drugih storitev. Podrobnosti v zvezi s Fordovo pomočjo na cesti so navedene v servisni knjižici vašega vozila. Za pomoč na cesti lahko kličete iz Slovenije na brezplačno telefonsko številko 080 19 19, iz tujine pa na telefonsko številko 00 386 1 530 53 16. Brezplačno Ford asistenco lahko koristite tudi v primeru Podaljšanega jamstva +2, pod enakimi pogoji kot pri osnovni garanciji, le da v tem primeru asistenca velja le na področju Slovenije.

 

Podaljšano jamstvo

Podaljšano jamstvo +3 za osebna vozila stara do 24 mesecev, kupljena pred 13. aprilom 2015
 

Podaljšano jamstvo +3 je mogoče kupiti za vsa osebna vozila  ter Transit Curier in Tourneo Curier, kupljena do 13. aprila 2015, saj je za vsa vozila kupljena po tem datumu 5 letno jamstvo z mednarodno asistenco serijsko.

 

Fordovo podaljšano jamstvo +3 je mogoče kupiti do 24 mesecev od datuma nakupa novega vozila. Garancija začne teči z dnem, ko preteče osnovna 2-letna Fordova tovarniška garancija.

Vsa osebna vozila kupljena po 13. aprilu 2015 imajo serijsko petletno jamstvo z mednarodno asistenco, ki velja ob neomejenem številu prevoženih kilometrov. 

 

Podaljšano jamstvo +2 za gospodarska vozila stara do 24 mesecev, kupljena pred 19. avgustom 2014

Podaljšano jamstvo +2 je mogoče kupiti za vozila kupljena do 19. avgusta 2014, saj je za vsa vozila kupljena po tem datumu 4 letno jamstvo z mednarodno asistenco serijsko.
 

Fordovo podaljšano jamstvo +2 je mogoče kupiti do 24 mesecev od datuma nakupa novega vozila. Garancija začne teči z dnem, ko preteče osnovna 2-letna Fordova tovarniška garancija.

Vsa gospodarska vozila kupljena po 19. avgustu 2014 imajo serijsko štiriletno jamstvo z mednarodno asistenco, ki velja ob neomejenem številu prevoženih kilometrov. 
 

Prednosti podaljšanega jamstva

Ob nakupu Fordovega podaljšanega jamstva boste še 2 ali 3 dodatni leta uživali v popolnoma brezskrbni vožnji brez omejitve kilometrov in boste hkrati varni pred vsemi nepredvidljivimi dogodki.

S Fordovim podaljšanim jamstvom vam je zagotovljeno kakovostno popravilo vašega Forda znotraj pooblaščene servisne mreže Ford.

Fordovo podaljšano jamstvo je povezano z vozilom, tako da se v primeru prodaje vozila prenese na novega lastnika, kar pomeni, da bo vaš Ford ohranil vrednost in ga boste lahko prodali pod boljšimi prodajnimi pogoji.

Podaljšano jamstvo ne omejuje standardov garancije novega vozila in pogodbenih pravic.

Podaljšanega jamstva ni možno skleniti za vozila, ki se uporabljajo v pridobitne namene kot taksi, rent-a-car ali asistenčna vozila. Podaljšano jamstvo je možno skleniti izključno za vozila, ki jih je v Slovenijo uvozil Summit motors Ljubljana.

 

Cenik za podaljšano jamstvo 

MODEL CENA za PJ +2  CENA za PJ +1 CENA za PJ +3 
FORD KA   181 € 466 €
FORD FIESTA   183 € 468 €
FORD FUSION   183 € 468 €
FORD B-MAX   187 € 492 €
FORD FOCUS   205 € 555 €
FORD C-MAX   211 € 691 €
FORD MONDEO   273 € 823 €
FORD S-MAX   290 € 1.020 €
FORD GALAXY   290 € 1.070 €
FORD KUGA   273 € 1.138 €
TOURNEO/TRANSIT CURIER   263 € 853 €
FORD FIESTA VAN 590 €    
TOURNEO/TRANSIT CONNECT 955 €    
CUSTOM/TRANSIT  955 €    
FORD RANGER 955 €    

Cena vključuje predpisan davek od prometa zavarovalnih poslov.

Kaj morate storiti za sklenitev Podaljšanega jamstva? Obrnite se na Fordovega pooblaščenega trgovca pri katerem ste vozilo kupili, oziroma na kateregakoli pooblaščenega trgovca ali serviserja z vozili Ford v Sloveniji. Le-ta vam bo z veseljem predstavil celotni program in ugodnosti, ki vam jih nudi Podaljšano jamstvo. Pri njem boste lahko oddali vlogo za nakup Podaljšanega jamstva. 

VSEBINA KRITJA PODALJŠANEGA JAMSTVA IN IZKLJUČITVE

MOTOR
Kritje: Motor (bencinski in dizelski) in vsi notranji deli: blok, gredi, glava, tesnilo glave motorja, vztrajnik, turbo polnilnik.
Izključitve: Nadomestni deli, ki so predmet rednega servisnega vzdrževanja: jermeni, filtri, tekočine, olja.
 
MENJALNIK
Kritje: Ohišje in vsi notranji deli (ročni in avtomatski).
Izključitve: Torni deli sklopke.
 
PRENOS MOČI
Kritje: Kompletno izravnalno gonilo, ohišje, pogon koles.
Izključitve: Tesnila, mazalni medij, manšete.
 
PREDNJE IN ZADNJE OBESE Z VZMETENJEM
Kritje: Prečna vodila, zglobi, vzmeti, stabilizator, pesto, drogovi, gredi, polgredi.
Izključitve: Blažilniki udarcev, vzmetne noge  McPherson, kolesni ležaji.
 
KRMILNI SISTEM
Kritje: Elektro servo krmilni mehanizem, črpalka krmiljenja.
Izključitve: Volanski obroč, optična nastavitev koles.
 
ZAVORNI SISTEM
Kritje: Pedalo, valj, cevi, krmilni modul, tipala.
Izključitve: Torni deli zavore (tudi zavorni kolut), zavorne čeljusti.
 
SISTEM VBRIZGA GORIVA
Kritje: Črpalka za gorivo, visokotlačna črpalka, komponente za vbrizg goriva, krmilne enote.
Izključitve: Filtri, tesnila, nastavitve šob vbrizga, vžigalne in žarilne svečke, čiščenje sistema.
 
HLADILNI SISTEM
Kritje: Hladilni sistem in notranji deli.
Izključitve: Jermeni, cevi, hladilna tekočina.
 
KLIMATSKA NAPRAVA
Kritje: Kompresor, uparjalnik, kondenzator.
Izključitve: Pogonski jermeni, filter zraka, polnjenje klimatske naprave.
 
ELEKTRIČNI DELI
Kritje: Napeljava, alternator, zaganjač, elektronske komponente.
Izključitve: Akumulator, žarnice, varovalke, luči.
 
IZPUŠNI SISTEM
Kritje: Izpušni zbiralniki, lambda sonda.
Izključitve: Izpušna cev in dušilni lonec izpušnih plinov, katalizator.
 
NOTRANJOST KABINE
Kritje: Instrumentalna plošča, elektronsko prikazovanje, kontrolna stikala, zvočni sistem.
Izključitve: Notranje obloge in oblazinjenje notranjosti, armaturna plošča, sredinska konzola, sedežna konstrukcija, sedežne blazine in oblazinjenje sedežev.
 
VARNOSTNI SISTEMI
Kritje: Varnostni pasovi z zategovalniki, zračne blazine, zračne zavese.
Izključitve: Sproženi in poškodovani sistemi v primeru nezgode.
 
KAROSERIJA
Kritje: Ključavnice, mehanizem vrat in stekel, tečaji.
Izključitve: Fizične poškodbe, vdor vode, lakiranje, stekla in grelne žice stekel, okrasne letvice, odbijači, vratna polnila, polnila karoserije, antena, pnevmatike, platišča, brisalci.
 
DELI VOZILA, KI NISO PREDMET KRITJA:
 • Deli, katerih vgradnjo proizvajalec vozila odsvetuje ali je ne dovoljuje.
 • Obrabni oziroma potrošni deli, to so deli, ki se ob korektnem delovanju vozila obrabijo, zlasti zavorne obloge, zavorne plošcice, pnevmatike,blažilniki, bobnaste zavore, kroglicni zgibi.
 • Pogonska sredstva in pomožne snovi, zlasti goriva, kemikalije, olja, masti in druga maziva,hladilna sredstva in sredstva proti zamrzovanju, hidravlicna tekocina in tekocina za cišcenje vetrobranskega stekla. Vsa nastavitvena, izravnalna in cistilna dela, odstranitev ostankov gorenja ter diagnosticna in servisna opravila.
 • Deli,ki predstavljajo notranjo opremo vozila.
 • Prtljaga ali tovor v vozilu.
   
NEUPRAVICENOST DO KRITJA:
 • Okvare in poškodbe, ki niso prijavljene v roku 7 dni.
 • Podaljšano jamstvo samodejno preneha veljati v primeru, ce je vozilo predelano s strani nepooblašcene osebe, kadarkoli v casu trajanja Podaljšanega jamstva uporabljeno za tekmovanja ali treninge za tekmovanja ali ce je originalni števec/štetje kilometrov kakor koli prirejen. Podaljšano jamstvo preneha veljati tudi v primeru, ce rednega servisa, predpisanega v Fordovi servisni knjižici, ne opravijo pri uradnem Fordovem pooblašcenem serviserju ali v predpisanem intervalu za servisno vzdrževanje ali ce lastnik vozila krši katerokoli drugo obveznost, ki je predpisana v teh splošnih pogojih.
 • Okvare in poškodbe, nastale zaradi neustrezne uporabe ali zanemarjanja vozila, zlasti nespoštovanja navodil za uporabo ali nespoštovanja stanja na prikazovalnih instrumentih (prikazovalnik temperature, prikazovalnik oljnega tlaka, kontrolna lucka, prikazovalnik polnilnega traka ipd.), nestrokovnega, zlonamernega ali objestnega ravnanja, ki je posledica nespoštovanja navodil za vzdrževanje vozila ali uporabe neprimernih maziv ter goriv, ki jih proizvajalec vozila ne dovoljuje ali jih odsvetuje.
 • Okvare in poškodbe, nastale kot posledica delovanja katerega od nezavarovanih delov vozila.
 • Okvare in poškodbe, ki so posledica vgradnje tujih delov in opreme v motorno vozilo, ki so bili vgrajeni nestrokovno ali jih proizvajalec vozil ne dovoljuje.
 • Okvare in poškodbe, ki so posledica prekomerne obrabe vozila ali delov vozila, ki jo v primeru spora ugotovi izvedenec avtomobilske stroke.
 • Okvare in poškodbe, ki so posledica serijskih, konstrukcijskih napak in napak v izdelavi ali napak, za katere odgovarja tretja oseba kot izdelovalec, dobavitelj ali prevzemnik posla (npr. odpoklici vozil).
 • Okvare in poškodbe vozila, ce voznik v casu nastanka okvare oziroma poškodbe nima veljavnega vozniškega dovoljenja ali ce mu je bilo vozniško dovoljenje zacasno ali trajno odvzeto ali ce se mu je izvrševala sankcija ali varnostni ukrep prepovedi vožnje motornega vozila.
 • Okvare in poškodbe, nastale zaradi pomanjkanja hladilnega sredstva ali olja ali pretrgane cevi ali tesnila oljnega ali hladilnega sistema.
 • Okvare in poškodbe, ki so posledica sprememb krmilnih oziroma racunalniških sistemov vozila, ne glede na nacin njihovega prenosa.
 • Okvare in poškodbe, nastale zaradi prekoracitve s strani proizvajalca dovoljene osne in prikljucne obremenitve ali s strani proizvajalca dovoljene skupne mase.
 • Okvare in poškodbe, nastale zaradi delovanja stvari, pri kateri je ocitna nujnost popravila, razen ce je dokazano, da škoda ni v povezavi z nujnostjo popravila ali da je bilo popravilo v casu nastanka škode že izvedeno.
 • Posredne poškodbe, do katerih pride zaradi okvare delov ali opreme.
 • Posredna škoda, kot so stroški prenocitev, škoda zaradi neuporabe vozila zaradi zamude pri dobavi nadomestnih delov ali zunanjih popravil. 
 • Okvare in poškodbe, ki so posledica kakršnihkoli vplivov izven motornega vozila, kot so:                   - padci, udarci in nesrece, vkljucno s prometnimi nesrecami (nenadni neposredni dogodki, ki z mehansko silo delujejo od zunaj) in kakršnokoli nasilno ravnanje,                                                          - tatvine, nepooblašceni ropi in poneverbe, vpliv dogodkov, kot je vihar, toca, udar strele, živali, zemeljski ali snežni plaz, potres ali poplave ter vplivi, ki nastanejo zaradi vode, mraza, vžiga, požara ali eksplozije,                                                                                                                                           - kakršnikoli dogodki zaradi vojnih razmer, državljanska vojna, notranji nemiri, upori, vandalizem, manifestacije, demonstracije, terorizem, zaplemba ali drugi vplivi, ki izhajajo iz oblastvenega ravnanja.
 • Okvare in poškodbe vozil, ki so bila v casu veljavnosti Podaljšanega jamstva kadarkoli uporabljena za pridobitne namene (taksi službe, rent a car, asistencne storitve).
 • Okvare in poškodbe, pri katerih je bila s strani zavarovanca ali ob vedenju zavarovanca podana lažna prijava ali lažna navedba dejstev, ki pomembno vplivajo na višino ali vzrok nastanka škode.
 • Okvare in poškodbe, ki so nastale že pred zacetkom veljavnosti Podaljšanega jamstva.
 • Okvare in poškodbe, ki jih zavarovanec povzroci namerno ali iz hude malomarnosti.
 
FORD ASISTENCA ZA PODALJŠANO JAMSTVO
 • Brezplačna številka 080 19 19.
 • Ford Asistenca za podaljšano jamstvo velja 24 ur na dan vse dni v letu.
 • Navodila in pogoji koriščenja Ford asistence za podaljšano jamstvo so enaki kot pogoji pri osnovni garanciji Ford Assistance, navedeni v Servisni knjižici.

 

Pogoji in določila

Iz Fordove garancije so izvzeta popravila, ki jih povzroči:

Škoda, ki jo povzroči zanemarjanje, poplava, nezgoda, tekmovanje, dirkanje ali katera koli druga nepravilna uporaba.
Normalna obraba.
Neupoštevanje pravilnega vzdrževanja vozila v skladu s Fordovim načrtom vzdrževanja in servisnimi navodili.
Neupoštevanje pravilnega vzdrževanja lakiranih površin in karoserije z rednim čiščenjem v skladu s Fordovimi navodili.
Nepooblaščene spremembe vozila ali njegovih sestavnih delov.
Neupoštevanje pravočasnega popravljanja kakršne koli poškodbe laka ali korozije, ki je bila ugotovljena med pregledom karoserije in lakiranih površin.
Dejavniki izven našega nadzora, kot je škoda, povzročena zaradi onesnaženja zraka, nevihte, odkrušenega kamenja, prask ali uporabe neprimernih čistilnih sredstev.
Uporaba metod popravila, ki jih ni odobril Ford.
Neupoštevanje uporabe originalnih Fordovih delov ali delov in tekočin, ki ustrezajo kakovosti originalnih Fordovih delov ali tekočin.

Nadaljnje informacije poiščite v servisni knjižici.