Avtomobili P.R.

Tourneo Courier

Želite praktičnost, prostor in varčno porabo. Želite tudi udobje, slog in tehnologijo. Toda ali je vse to moč dobiti v avtomobilu, ki ponuja cenovno dostopen nakup in uporabo?

Je, če gre za pametno vozilo za prevoz oseb: Tourneo Courier. To kompaktno prostorno vozilo ponuja veliko prostora za glavo, noge in komolce za ljudi in udoben prevoz njihove prtljage. Z nastavljivimi sedeži lahko povečate notranjost, medtem ko domiselne odlagalne površine in pametne funkcije olajšajo organizacijo in shranjevanje vaših stvari.

Med naprednimi tehnologijami je Ford SYNC z glasovnim upravljanjem, ki vam omogoča prostoročno telefoniranje. Sistem vam lahko celo glasovno prebere vaša besedilna sporočila.

Najsi izberete varčen 1,5- ali 1,6-litrski dizelski motor ali naš nagrajeni učinkoviti 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost, vozili boste avtomobil z eno najvarčnejših porab goriva.

Kompakten in eleganten, prilagodljiv in varčen, obenem pa tudi poln domiselnih značilnosti in tehnologij: Ford Tourneo Courier predstavlja vse, kar ste iskali v avtomobilu.

Izvedite več o Tourneu Courier in odkrijte njegov dizajn, vozno izkušnjo, zmogljivost in varčnost, varnost in zaščito ter modele.

Vozna izkušnja


Vse, kar potrebujete v avtomobilu

Vaš avtomobil je pomemben del vašega življenja, zato se morate v njem počutiti kot doma. Vaš avtomobil mora tudi izpolnjevati vse vloge, ki ste mu jih namenili. Poleg udobja in prilagodljivosti pa mora vaš avtomobil prav vsakokrat omogočiti preprosto in prijetno potovanje. Izvedite, kako Tourneo Courier izpolnjuje vse te zahteve.

Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija
Ford SYNC vam omogoča, da upravljate svojo glasbo ter opravljate
in sprejemate klice na svojem mobilnem telefonu prek preprostih,
neposrednih glasovnih ukazov.  Na primer, če je "dom" v vašem telefonu
naveden kot stik, morate reči samo:  "Pokliči dom" in sistem bo samodejno poklical številko.  Za predvajanje pesmi z USB-ključa ali predvajalnika MP3/iPod® oz. pretakanje glasbe z mobilnega telefona, ki podpira Bluetooth, lahko uporabljate glasovne ukaze.  Sistem vam lahko celo prebere vaša besedilna sporočila.  Ford SYNC je na voljo v  angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem jeziku.

* Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so uporabljeni z dovoljenjem in so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; vse tovrstne oznake, ki jih podaja podjetje Ford Motor Company Limited in njegove
povezane družbe, so uporabljene v skladu z licenčnimi pogoji. Druge blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih zadevnih lastnikov.

Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno
Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro za vami. Ko tipala zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska.
Lažja vzvratna vožnja
Stebrički, smetnjaki, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vami, na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko konzolo, in se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v še tako tesne parkirne prostore.
Manj utrujajoče vožnje, varčnejša potovanja
Tempomat vam omogoča, da nastavite hitrost, in le-to nato ohranja, dokler ne začnete zavirati ali pospeševati.  Preko gumbov na volanu lahko tudi prilagodite svojo hitrost med vožnjo.
Poleg tega vam prilagodljivi sistem za omejitev hitrosti pomaga, da ohranite hitrost znotraj izbrane prednastavljene omejitve hitrosti.   Ob tem, da vam pomaga prihraniti gorivo, lahko ta sistem zmanjša verjetnost, da boste prekoračili omejitev hitrosti. Ob svojih praktičnih prednostih vam lahko obe tehnologiji olajšata dolge poti.
Vgrajen navigacijski sistem vas vedno pripelje do cilja
Popolnoma integriran sistem satelitske navigacije je opremljen z 12,5-centimetrskim (5-palčnim) barvnim zaslonom in zvočnim sistemom DAB za jasna glasovna navodila. Sistem se odziva na trenutno hitrost vožnje in najnovejše prometne razmere ter vam tako lahko ponudi točnejši čas prihoda in natančnejše informacije o poti.
Prostor za vse
Kabina je zasnovana tako, da je vsak kvadratni milimeter prostora maksimalno izkoriščen, tudi prostor nad sprednjima sedežema z veliko, a nevpadljivo odlagalno polico.
Udobno, prostorno in prilagodljivo
Sedeži Tournea Courier so enako sproščujoči in udobni kot praktični in trpežni. Izjemno prilagodljivi so tudi zaradi svojega dizajna. Zadnji sedeži se, na primer, delijo 60/40 in jih je moč preklopiti in prekucniti naprej v prostor za noge, s čimer se ustvari še več prostora za prtljago.
Obdani s prostorom
Takoj ko se poskusite pretegniti v kabini, začutite razkošje notranjosti, ki ponuja dovolj prostora za vas, vaše sopotnike in vso vašo prtljago.
Svojo prtljago boste zlahka organizirali
Z nastavljivo prtljažno polico lahko preprosto in kar najbolj izkoristite prtljažni prostor. V zgornjem položaju polica ponuja prostor za prtljago, ki je večji kot v številnih drugih avtomobilih. V srednjem položaju omogoča ločitev velikih ali težkih predmetov od manjših. Polico lahko tudi plosko prislonite ob zadnje sedeže in odprti prostor izkoristite za poljubni tovor.
Inteligenten prostor za vse vaše naprave
Podstavek MyFord je zasnovan za satelitsko navigacijo, pametni telefon in predvajalnik MP3 ter opremljen s polnilnim priključkom USB.
Več odlagalnega prostora pri roki
Velika sredinska konzola vam omogoča, da vse svoje za potovanje ključne pripomočke hranite pri roki, a varno skrite pred pogledi. Na voljo je prostor za vse v velikosti A4 (kot so mape, beležke in knjige), na vsaki strani konzole pa je tudi priročno držalo za pijačo.
Naj vam bo udobno
Najsi so potovanja kratka ali dolga – za volanom vam bo vedno udobno. Voznikov sedež je mogoče nastaviti v šestih smereh, opremljen je z vrtljivim gumbom za nastavitev naklona in višine, vključuje pa lahko tudi nastavljivo ledveno oporo in sredinski naslon za roko. Poleg tega se lahko odločite za ogrevane sedežne blazine za vas in sovoznika, ki lahko štirismerno nastavlja svoj sedež.
Popolno postavljen volanski obroč
Z volanskim obročem, ki omogoča nastavitev višine in globine, boste zlahka poiskali idealen vozni položaj.
Čudovito skomponirana skladba
Napredni zvočni sistem, ki je zasnovan za iskanje najmočnejšega radijskega signala in predvajanje zvoka  z najboljšo kakovostjo na poti, vključuje vrhunske avtomobilske zvočnike spredaj in zadaj ter stolpa na obeh straneh. Ne glede na to, kakšno glasbo radi poslušate, in ali jo želite predvajati z USB-ključa ali z avtomobilskega sistema za razvedrilo, Tourneo Courier je čudovito mesto za poslušanje glasbe.
Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva
Zahvaljujoč temu sistemu, je v vaš kombi praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna polnilna pištola preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.

Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear
Ta pametna funkcija je zasnovana za to, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

Nastavite temperaturo, ki vam ustreza
Z elektronsko klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature (EATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, le izberite želeno temperaturo notranjosti avtomobila, sistem pa jo nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije.
Prtljažna vrata na gumb
Za preprosto dviganje prtljažnih vrat morate le pritisniti gumb pod kljuko vrat in že boste lahko dostopili do prtljažnega prostora in zadnjega potniškega dela.
Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju
Brisalci s tipali za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s tipali za dež so na voljo kot dodatna oprema v kompletu s samodejnimi žarometi (več o tem spodaj).
Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno
Tourneo Courier ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev. Na primer, če zapeljete v predor. Žarometi se posledično samodejno vklopijo, tako da je vožnja tako preprostejša kot varnejša. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s tipali za dež.

Zmogljivost in učinkovitost


 

Kar najbolj izkoristite svoj bencinski motor
1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost s šeststopenjskim ročnim menjalnikom razvije 100 KM in 170 Nm navora. V kombinaciji z drugimi tehnologijami za prihranek goriva, kot je Auto-Start-Stop, vam ta nagrajeni motor zagotavlja moč, ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega 24 % manjšo porabo in 25 % nižje izpuste CO2, ki znašajo zgolj 119 g/km.
Močni in varčni dizelski motorji
Varčen 1,5-litrski motor Duratorq TDCi razvije 75 KM, medtem ko ohranja majhno porabo goriva in nizke izpuste CO2:
3,9 l/100 km in 103 g/km (s sistemom Auto-Start-Stop). Če želite še varčnejšo porabo goriva, 1,6-litrski motor TDCi razvije 95 KM in (s sistemom Auto-Start-Stop in omejevalnikom hitrosti na 100 km/h) doseže 3,7 l/100 km, z izpusti CO2 samo 97 g/km.
Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop
Ko se vaš kombi ustavi pri semaforju ali v koloni, ta tehnologija, ki je na voljo kot dodatna oprema, samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko, izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v mestih in na mestnih ulicah, kjer lahko zmanjša porabo goriva za do 10 % (mestna vožnja).
 

Dolgi intervali med servisi za manj stroškov
Vsi deli in vse komponente Tournea Courier so zasnovani za maksimalno trpežnost in vzdržijo dlje brez vzdrževanja. Zato so servisni intervali postavljeni na vsakih 30.000 km ali 1 leto.

  Avtomobil, ki ga zlahka obrnete
Tourneo Courier ima majhen obračalni krog, zato manevriranje po polnih ozkih ulicah ne bo več stresno. Avtomobil obrne na samo 10,55 metra (med robnikoma) z zgolj 2,6 obrata volana iz ene skrajne lege v drugo.
  Obračanje in potovanje brez napora
Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) se samodejno prilagodi, da zagotovi preprostejše, lažje krmiljenje pri parkiranju na tesnih prostorih in trše krmiljenje za več nadzora na avtocestah. Za razliko od običajnega krmiljenja s servoojačevalnikom, ki deluje nenehno ter porablja energijo in gorivo, naš EPAS deluje samo, ko je potrebno, in dodatno izboljša porabo.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Varnost in zaščita


 

Ford SYNC s Pomočjo v sili lahko pokliče na pomoč, tudi če vi ne morete
Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija namesto vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.*
* Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.
  Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec
Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.
  Optimalen oprijem s kar najmanj napora
Napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS) preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.

Zanesljivost v zahtevnejših razmerah
Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) združuje vrsto tehnologij, ki so zasnovane za to, da vam ponudijo večji nadzor nad vozilom in vas ohranjajo varne. Tipala, na primer, nenehno spremljajo hitrost vsakega posameznega kolesa, kotno hitrost avtomobila (kot in smer) in obračalni kot volana.

Če morate ostro zaviti v levo ali desno, da se denimo izognete oviri, ESC natančno uravnava zavorno moč med posameznimi kolesi in lahko tudi zmanjša moč motorja. To pomaga izničiti podkrmarjenje in prekrmarjenje, zaradi česar je avtomobil stabilnejši in ga je lažje voditi. ESC in preprečevanje zdrsa pogonskih koles lahko obenem zmanjšata nevarnost vrtenja koles v prazno na mokrih ali poledenelih površinah.

   
   
Opozori vas, če pade tlak v vaših pnevmatikah
Vedno je pomembno imeti pravilno napolnjene pnevmatike, s čimer prihranite gorivo, ohranite pnevmatike in skrbite za svojo varnost. Zato tipala nenehno spremljajo vsako kolo in vas opozorijo, če pride do težave, tako da lahko ustavite, preverite in ponovno napolnite pnevmatiko ali zamenjate kolo.
Uravnavanje vozne linije vaše prikolice
Pomoč pri zanašanju prikolice (TSA) zazna vijuganje ali zanašanje prikolice in zmanjša hitrost Transita Connect ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.
  Več moči za zaviranje v sili
Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) vašemu kombiju omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili na stopalko za zavoro in to silo po potrebi samodejno poveča.
  Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje
Sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje.
  Izboljšani sistem zračnih blazin
Transit Courier je na voljo z zaveso ter sprednjimi in stranskimi zračnimi blazinami za voznika in sovoznika. Na ključnih točkah v vozilu so nameščena tudi napredna tipala, da zagotovijo hiter in nadzorovan odziv.
  Opozorilo zadaj, ko ostro zavrete
Sistem luči za zaviranje v sili (EBL) vklopi varnostne utripalke in tako opozori druge voznike, ko nenadoma začnete močno zavirati.
  Stalna zaščita pred prevrnitvijo
Sistem za preprečevanje prevrnitve (ROM) spremlja vaš kombi in prepozna nevarne pogoje vožnje, zaradi katerih bi se vozilo lahko prevrnilo. Sistem nato sproži ESC, ki ustrezno posreduje, nadzira hitrost in vozilu povrne stabilnost.
   
Vi izberete, katera vrata želite zakleniti in odkleniti
Transit Courier je serijsko opremljen z daljinskim centralnim zaklepanjem. Ta novi sistem zaklepanja je med najvarnejšimi doslej. Razlog je ta, da lahko odprete posamezna vrata, medtem ko druga vrata ostanejo varno zaklenjena, dokler ne aktivirate stikala na voznikovih vratih. To isto stikalo upravlja zaklepanje in odklepanje vseh vrat vozila.
  Dve vrsti visokozmogljivih alarmnih naprav
Zunanja alarmna naprava (dodatna oprema) varuje vaše vozilo, tako da se sproži, če se vrata ali pokrov odprejo na silo. Za še večjo zaščito (in odvračanje) izberite alarmni sistem Thatcham Category 1. Ta dovršeni sistem se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršno koli premikanje v notranjosti vozila.
  Dodaten, neodvisen pomožni alarm
Oddajnik zvoka z lastno baterijo je dodaten, sekundarni alarmni sistem, ki je na voljo skupaj z alarmom Thatcham, ki je del dodatne opreme. Ta bo vklopil sireno, ko se sproži alarm, in ker ima vgrajeno lastno baterijo, se bo aktiviral, tudi če nekdo izklopi akumulator vozila.

Modeli


Vaš popoln avto

Obsežna izbira barve zunanjosti, koles in številnih možnosti opreme vam omogoča, da izberete svoje popolno vozilo. Če želite vključiti še bolj specializirane prvine (vse od edinstvenih barv karoserije do posebno prilagojenih notranjih sistemov za natovarjanje), svojega trgovca prosite, da vam predstavi našo posebno opremo za vozila (SVO).

                                                               

Furgon                                                                  

Skupna dolžina: 4.157 mm
Višina strehe: 1.742 mm
Prostornina tovornega prostora: 2,3 kub. metra (SAE)
Odprtina za tovor: 2,59 m
Približna največja nosilnost: 660 kg
Bruto teža vozila (GVM): 1.795 kg
Sedeži: Dva