Avtomobili P.R.

Transit Connect

Vsak Transit je izdelan za določen namen in glede tega niti Transit Connect ni izjema.

Kompakten, praktičen in zanesljiv kombi ponuja obilo tovornega prostora: 3,0 m3 v L1 (različica s kratko medosno razdaljo) in 3,7 m3 v L2 (različica z dolgo medosno razdaljo), pri čemer zmore do približno 1.000 kg tovora. 

Domiselna pregrada z odprtino za tovor vam omogoča, da v svojem kombiju s kratko medosno razdaljo (L1) varno prevažate cevi, lestve in drug tovor z dolžino do 3 m, v modelu z dolgo medosno razdaljo (L2) pa do 3,4 m.

Izbor naprednih bencinskih in dizelskih motorjev skupaj s pet- ali šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali šeststopenjskim samodejnim menjalnikom zagotavlja visoke ravni moči in navora kot tudi izjemno porabo: že od 4,0 l/100 km z izpusti CO2 že od 105 g/km.

Napredne tehnologije bodo poskrbele za vašo povezavo, razvedrilo, varnost in zaščito. Te vključujejo: SYNC z glasovnim upravljanjem, ki za vas opravlja in sprejema klice ter vam celo prebere vaša besedilna sporočila, ko mu to naročite. Active City Stop, ki zazna, če grozi trčenje pri majhni hitrosti, in samodejno zavre.

Prilagodljiva dvodelna sprednja klop lahko sprejme do tri ljudi v različici Furgon, različici Kombi Furgon in Kombi pa omogočata prevoz do sedem ljudi, tako da lahko na vsako delo peljete skupino svojih sodelavcev, pa tudi materiale in opremo, ki jih potrebujete.

Vozna izkušnja

Namenski dizajn in tehnologija

Vsaka lastnost in tehnologija v Transitu Connect je oblikovana, da kar najbolj poveča učinkovitost vašega podjetja, ob tem pa vam tudi kar se da olajša življenje.
Ford SYNC vam omogoča, da opravljate in sprejemate klice na mobilnem telefonu, upravljajte svojo glasbo in poslušajte svoja besedilna sporočila, prebrana na glas, z uporabo preprostih glasovnih ukazov. Tipala in nadzorni sistemi nenehno pazijo za vas, nekateri pa se tudi samodejno odzovejo, tako da vam ni treba skrbeti za vklop luči ali brisalcev. Na kratko, ta kombi je izdelan za udobje in praktičnost in narejen tako, da ostanete povezani tudi na poti.

Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija
Ford SYNC vam omogoča, da upravljate svojo glasbo ter opravljate in sprejemate klice na svojem mobilnem telefonu prek preprostih, neposrednih glasovnih ukazov.  Na primer, če je "dom" v vašem telefonu naveden kot stik, morate reči samo:  "Pokliči dom" in sistem bo samodejno poklical številko.  Za predvajanje pesmi z USB-ključa ali predvajalnika MP3/iPod® oz. pretakanje glasbe z mobilnega telefona, ki podpira Bluetooth, lahko uporabljate glasovne ukaze.  Sistem vam lahko celo prebere vaša besedilna sporočila.  Ford SYNC je na voljo v  angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem jeziku.

* Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so uporabljeni z dovoljenjem in so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; vse tovrstne oznake, ki jih podaja podjetje Ford Motor Company Limited in njegove povezane družbe, so uporabljene v skladu z licenčnimi pogoji. Druge blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih zadevnih lastnikov.

Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno
Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro pred ali za vami. Ko tipala zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska.
Lažja vzvratna vožnja
Stebrički, smetnjaki, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vami, na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko konzolo, in se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v najtesnejše parkirne prostore.
Luči, ki se sukajo z vami, za boljšo nočno vidljivost
Če vklopite smernik in zavijete na cesto ali zapeljete na parkirni prostor, luč znotraj meglenke (na strani, v katero zavijate) samodejno osvetli rob ceste, da vam zagotovi boljšo vidljivost med zavijanjem.
Manj utrujajoče vožnje, varčnejša potovanja
Tempomat skupaj s prilagodljivim sistemom za omejitev hitrosti vaš kombi ohranja znotraj izbrane prednastavljene omejitve hitrosti. Poleg tega, da vam pomaga prihraniti gorivo, lahko ta sistem zmanjša verjetnost, da boste prekoračili omejitev hitrosti. Tempomat vam seveda tudi omogoča, da nastavite hitrost, in le-to nato ohranja za bolj sproščeno vožnjo na dolgih potovanjih po avtocesti.
Vedno ohranja vaš sedež ogret
Ne glede na to, kako mrzlo je zunaj, se lahko v kabini hitro pogrejete z ogrevanim voznikovim sedežem.
Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je potrebno
Transit Connect ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev. Na primer, če zapeljete v predor.
To povzroči vklop samodejnih žarometov, kar napravi vožnjo preprostejšo in varnejšo. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s senzorji za dež (več o tem spodaj).
Zunanja ogledala, ki se sama poklopijo in se tako zaščitijo
Zunanja ogledala se zlahka poškodujejo, ko vozite skozi tesna mesta ali parkirate na ozki ulici. Izbirna električno zložljiva ogledala se ob pritisku na gumb poklopijo navznoter in pomagajo, da se temu izognete. Ker so ogrevana, pa lahko v mrzlih jutrih krenete na pot hitreje in varneje.
Polica, s katero lažje ohranjate urejenost svojega kombija
Polica za odlaganje nad voznikom in sovoznikom izkoristi sicer neizkoriščen prostor, tako da lahko ohranite kabino urejeno, stvari pa so še vedno na dosegu roke.
Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju
Brisalci s tipali za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s senzorji za dež so na voljo kot dodatna oprema v kompletu s samodejnimi žarometi.
Volanski drog, ki se prilagaja vašim potrebam
Volanski drog je možno zlahka prilagoditi po višini in globini, tako da boste lažje našli svoj idealen, najudobnejši vozni položaj.
Vaš kombi: vaša pisarna
Transit Connect ima vgrajeno mobilno povezljivost, tako da še nikoli ni bilo lažje opravljati posle od koderkoli. Kabina vključuje tri različne vrste sredinskih konzol, ki so vse zasnovane tako, da vam pomagajo ohranjati stvari na dosegu roke. Glede na izbrani model in razporeditev sedežev lahko opredelite tako odprte kot zaprte konzole (zaprta ima naslon za roko), eno ali dve 12-voltni vtičnici, vhod AUX in USB ter držala za kozarce, prostor za prenosnik ali mape A4 in predal za shranjevanje pod sedežem.
  Popoln zvok
Sonyjev radio/CD-sistem DAB, ki je na voljo kot dodatna oprema, vključuje štiri vrhunske zvočnike.
Nastavite idealno temperaturo zase in za svojega sopotnika
Z dvopodročno elektronsko klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature (DEATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko izberete temperaturi, ki ustrezata vam in vašemu sopotniku, sistem pa ju nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije.
Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear
Ta pametna funkcija je zasnovana, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.
Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva
Zahvaljujoč temu sistemu, je v vaš kombi praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.
Odprite in zaprite okna z enim samim dotikom
Z dotikom gumba lahko v celoti odprete ali zaprete tako voznikovo kot
sovoznikovo okno ali ju prilagodite ločeno, da v kabino spustite ravno toliko
zraka, kot želite.

Uporabnost in stroški

Praktičen, delaven, nezahteven za vzdrževanje

Transit Connect ponuja prilagodljiv tovorni prostor s prostornino do 3,7 m3 (4,4 m3 ob uporabi prilagodljivega sprednjega tovornega prostora) in nosilnost do 1000 kg. Domiselne in uporabne funkcije pomagajo zavarovati vaš tovor in vaše vozilo pred napori delovnika. Ker je kombi izdelan v skladu s strogimi standardi za komercialna vozila, ni samo narejen za dolgotrajno uporabo, ampak tudi za nižje stroške lastništva. Mnoge lastnosti in tehnologije so na voljo tako v izvedenki L1 (kratka medosna razdalja) kot L2 (dolga medosna razdalja), praktične razlike pa lahko preverite v razdelku Izvedenke

Prostor za dolge predmete s pregrado z odprtino za tovor
Domiselna pregrada z odprtino za tovor, ki je na voljo na vseh različicah dostavnega vozila z dvodelno sprednjo klopjo, vam omogoča, da v dostavnem vozilu s kratko medosno razdaljo (L1) prevažate predmete z dolžino do 3 m, v modelu z dolgo medosno razdaljo (L2) pa do 3,4 m. Pregrada ima na dnu dvižno loputo, skozi katero lahko potisnete dolge predmete v prostor za shranjevanje pod sovoznikovim sedežem. Za pregrado je dovolj prostora za dve evropaleti (v L1) ali plošče materiala velikosti 2,4m x 1,2m (v L2).
Sedaj lahko v kabini sedijo trije
Transit Connect je na voljo z dvodelno sprednjo klopjo, ki omogoča, da v kombiju sedijo do trije ljudje. Srednji sedež lahko zložite in tako dobite priročno ravno površino za pisanje ali prenosnik ali pa ga dvignete, pri čemer se razkrije uporaben prostor za shranjevanje.
Pritrdilne točke za zaščito vašega tovora
Pritrdilne točke za tovor, ki so nameščene na stranski steni, pomagajo nakladalno površino ohranjati prosto in so skladne s standardoma DIN in ISO. Tudi ob straneh se na višini pasu in ramen nahajajo pritrdišča in vsako od teh ima nosilnost 30 kg.
Bolj osvetljen tovorni prostor za varnejše in lažje natovarjanje
Luči v tovornem prostoru so dvakrat svetlejše od prejšnjih modelov in so del serijske opreme. Po potrebi lahko tudi izberete možnost izjemno svetle LED-osvetljave.
Zaščita za lažje čiščenje v kabini in tovornem prostoru
S pomočjo gumijastih tal lažje vzdržujete čistočo v kabini, čvrsta podloga za tovor lahko zaščiti vašo nakladalno površino, obloge na straneh tovornega prostora pa lahko pomagajo ščititi vaš kombi pred udarci in praskami vsakodnevnega delovnega življenja.
Dolgi intervali med servisi za manj odsotnosti s ceste
Vsak del in komponenta Transita Connect je izdelana, da poveča trpežnost in vzdrži dlje brez vzdrževanja. Zato so servisni intervali postavljeni na vsakih 30.000 km ali 1 leto.
Dolga garancija proti prerjavenju za dodatno zagotovilo
Kot merilo kakovosti izdelave kombija ima Transit Connect serijsko 12-letno garancijo proti prerjavenju.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Zmogljivost in učinkovitost

Močan, varčen in z vodenjem kot v avtomobilu

Dizelski ali bencinski motor, vključno z revolucionarnim 1,0-litrskim motorjem EcoBoost, ročni ali samodejni menjalnik: Transit Connect vam ponuja obilo možnih pogonskih sklopov, ki bodo ustrezali vašim specifičnim poslovnim potrebam in osebnim željam. Napredne tehnologije zagotavljajo izjemno varčnost in nezmanjšano zmogljivost – tudi pri polno natovorjenem kombiju. S prefinjenim dizajnom šasije in vzmetenja ter pogonom na sprednji kolesi in električnim servoojačevalnikom krmiljenja se boste počutili, kot da vozite avto, ne pa gospodarsko vozilo.

Kar najbolj izkoristite svoj bencinski motor
1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost razvije s šeststopenjskim ročnim menjalnikom 100 KM in 170 Nm navora. V kombinaciji z drugimi tehnologijami za prihranek goriva, kot je Auto-Start-Stop, vam ta nagrajeni motor zagotavlja moč, ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega za 24 % manjšo porabo in za 25 % nižje izpuste CO2 v višini samo 129 g/km. Če želite samodejni menjalnik, 1,6-litrski EcoBoost s 150 KM in 240 Nm navora je opremljen s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom (ni na voljo s sistemom Auto-Start-Stop).
Močni in varčni dizelski motorji
Če so vam ljubši dizelski motorji, lahko izbirate med štirimi 1,6-litrskimi dizelskimi motorji Duratorq TDCi: 75 KM, 185 Nm, petstopenjski ročni menjalnik, 95 KM, 230 Nm s petstopenjskim ročnim menjalnikom ali 115 KM, 270 Nm s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Motorji s 75 KM in 95 KM so na voljo z izbirnimi paketi za manjšo porabo, ki vključujejo: Auto Start Stop, aktivno mrežo za zajem zraka, sistem za upravljanje akumulatorja in pametno regenerativno polnjenje. Na voljo pa je tudi najboljša možnost ECOnetic v tem razredu: posebno umerjena in konfigurirana različica enote s 95 KM, ki serijsko vključuje paket za manjšo porabo in sistem za omejitev hitrosti na 110 km/h, ki ga je mogoče izklopiti (fiksen sistem za omejitev hitrosti je na voljo kot dodatna oprema).
Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop
Ko se vaš kombi ustavi pri semaforju ali v koloni, ta izbirna tehnologija samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko in izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v mestu in na mestnih ulicah, kjer lahko zmanjša porabo goriva za do 10 % (mestna vožnja).
Pametni informacijski sistem, ki vam pomaga voziti varčneje
Inovativni sistem Ford Eco Mode nenehno ocenjuje vpliv vašega načina vožnje na porabo goriva. Sistem analizira vašo hitrost, menjavanje prestav, zaviranje in čas reakcije ter celo število kratkih in dolgih potovanj, ki jih opravite. Pametna programska oprema vam nato svetuje, kako lahko zmanjšate porabo goriva.
Boljša aerodinamičnost za izboljšano porabo
Ko vozite počasi, sistem aktivne mreže za zajem zraka pusti režo na sprednji maski odprto, da ohlaja motor. Ko pospešite, se samodejno zapre ter s tem izboljša aerodinamičnost in pomaga prihraniti gorivo.


Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Varnost in zaščita

Pomirjujoče varen in zanesljivo zaščiten

Tehnologije, ki lahko samodejno zavirajo, pomagajo pri klicanju služb za ukrepanje ob nesrečah in odstranijo stres pri speljevanju na klancu. S sistemi, ki vam omogočajo zaklepanje in odklepanje posameznih vrat, je kopiranje ključa skoraj nemogoče, alarm pa lahko sprožijo, tudi ko je akumulator odklopljen.  
Transit Connect je opremljen z vrsto prefinjenih tehnologij, ki so vse zasnovane, da naredijo potovanja lažja in varnejša. Ko veliko časa preživite za volanom, je dobro vedeti, da vaš kombi vsak delovni dan pomaga varovati vas, druge udeležence prometa in pešce (pa tudi sebe).

Ford SYNC s Pomočjo v sili lahko pokliče na pomoč, tudi če vi ne morete
Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi
črpalka za gorivo, lahko tehnologija za vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami,
če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-
koordinate, tudi če ste nezavestni.*

* Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.
Pomoč za izogibanje trčenjem pri nizkih hitrostih
Trčenja v počasi premikajočem se prometu, ki se nenehno ustavlja,se dogajajo vse prepogosto. Active City Stop je napredna tehnologija, ki je zasnovana, da vam pomaga, da se jim izognete ali zmanjšate njihov učinek. Če sistem zazna, da se je avtomobil pred vami nepričakovano ustavil, vi pa vozite s hitrostjo pod 30 km/h, bo samodejno začel zavirati. Kot dokaz za svojo inovativnost je sistem Active City Stop osvojil nagrado Euro NCAP Advanced za varnost.*
* Nagrada je bila podeljena sistemu v avtomobilu Ford Focus.
Dodaten nadzor med vožnjo navkreber
Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju začeli drseti nazaj. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter vam tako dodeli več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.
ESC vam pomaga, da ohranite popoln nadzor v vseh razmerah
Elektronski stabilizacijski nadzor (ESC) nenehno spremlja napredek vašega kombija, zazna vsa odstopanja od vaše izbrane vozne linije (na primer, če začnete drseti) in samodejno popravi vašo lego na cesti. Sistem je zasnovan, da vam pomaga ohraniti nadzor nad kombijem, lahko pa tudi pomaga skrajšati zavorno pot pri zaviranju v sili.
Optimalen oprijem s kar najmanj napora
Naš napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS) preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.
Nadzorne funkcije, ki se prilagajajo vašemu tovoru
Prilagodljiv nadzor obremenitve (LAC) uravnava elektronski stabilizacijski nadzor glede na skupno težo, ki jo prevaža vaš kombi. To vozilu daje nadzor in stabilnost, naj je prazno ali do konca natovorjeno.
Opozori vas, če pade tlak v vaših pnevmatikah
Vedno je pomembno imeti pravilno napolnjene pnevmatike, s čimer prihranite gorivo, ohranite pnevmatike in skrbite za svojo varnost. Zato tipala nenehno spremljajo vsako kolo in vas opozorijo, če pride do težave, tako da lahko ustavite, preverite in ponovno napolnite pnevmatiko ali zamenjate kolo.
Uravnavanje vozne linije vaše prikolice
Pomoč pri zanašanju prikolice (TSA) zazna vijuganje ali zanašanje prikolice in zmanjša hitrost Transita Connect ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.
Več moči za zaviranje v sili
Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) vašemu kombiju omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča. Da bi nadalje zmanjšali zavorno pot, nov hidravlični zadnji pospešek zagotavlja dodaten zavorni tlak na zadnje zavore med ustavljanjem v sili, ko se aktivira zavorni sistem ABS.
Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje
Sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje.
Izboljšani sistem zračnih blazin
Transit Connect je na voljo z zaveso ter sprednjimi in stranskimi zračnimi blazinami za voznika in sovoznika. Na ključnih točkah v vozilu so tudi nameščena napredna tipala, da zagotovijo hiter in nadzorovan odziv.
Opozorilo zadaj, ko ostro zavrete
Sistem luči za zaviranje v sili (EBL) vklopi varnostne utripalke in tako opozori druge voznike, ko nenadoma začnete močno zavirati.
Nikoli ne pozabite pripeti varnostnega pasu
Opomnik za uporabo voznikovega varnostnega pasu vas opozori, če se kdaj pozabite pripeti, in je del serijske opreme vsakega modela.
Pomoč pri zagotavljanju varnosti otrok
Pritrdišča ISOFIX za otroške sedeže so na voljo na enojnih sovoznikovih sedežih v izvedenki Van. In na dveh zunanjih zadnjih sedežih (v 2. vrsti) v izvedenkah Kombi Furgon in Kombi.
Vi izberete, katera vrata želite zakleniti in odkleniti
Povsem novi Transit Connect je serijsko opremljen z daljinskim centralnim zaklepanjem. In ta novi sistem zaklepanja je bolj varen kot kadarkoli. Razlog je to, da lahko odprete posamezna vrata, medtem ko druga vrata ostanejo varno zaklenjena, dokler ne premaknete stikala na voznikovih vratih. To isto stikalo upravlja zaklepanje in odklepanje vseh vrat vozila.
Protivlomne ključavnice
Vse ključavnice so zaščitene s protivlomnim oklepom, ki preprečuje, da bi se ob vrtanju ali zarezovanju zlomile.
Napreden ključ, ki ga ni mogoče kopirati
Poleg naprednega sistema centralnega zaklepanja je novi zložljivi ključ opremljen z oddajnikom z dvema kanaloma. Posledično je praktično nemogoče, da bi tat ta ključ skeniral ali kopiral. Lahko se ponovno polni, je odporen proti posegom in vodoodporen, lahko pa ga uporabljate z razdalje do 30 m od svojega kombija.
Pregrada, ki je v celoti izdelana iz jekla, tatovom onemogoča vlamljanje
V malo verjetnem primeru, da bi tatovi vlomili v vašo kabino, jim jeklena pregrada po celotni višini in širini prepreči, da bi prišli do vsebine vašega tovornega prostora. Ta učinkoviti varnostni ukrep deluje tudi kot pomembna varnostna lastnost, saj vas ščiti pred tovorom in orodjem, ki ga prevažate v tovornem prostoru.
To niso navadne ključavnice
Transit Connect je opremljen s ključavnicami, ki po 45 sekundah samodejno ponovno zaklenejo vrata, če ne odprete nobenih izmed teh (potem ko uporabite daljinec), ob katerih je nemogoče zakleniti sprednja vrata, če so priprta, in ki odklenejo vsa vrata, če se sprožijo zračne blazine.
Še en prostor za shranjevanje dragocenosti
Ne puščajte dragocenosti na očem tatovom, ki razbijajo šipe in pograbijo stvari. Varno jih zaklenite v predal pred sovoznikovim sedežem.
Dve možnosti visokozmogljivih alarmnih naprav
Izbirna zunanja alarmna naprava varuje vaše vozilo tako, da se sproži, če se vrata ali pokrov odprejo na silo. Za še večjo zaščito (in odvračanje) izberite alarmni sistem Thatcham Category 1. Ta dodelani sistem se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršnokoli gibanje v notranjosti vozila.
Dodaten, neodvisen pomožni alarm
Oddajnik zvoka z lastno baterijo je dodaten, sekundarni alarmni sistem, ki je na voljo skupaj z izbirnim alarmom Thatcham. Ta bo vklopil sireno, ko se sproži alarm, in ker ima vgrajeno lastno baterijo, se bo aktiviral, tudi če nekdo izklopi akumulator vozila.

Modeli

Kaj želite od svojega kombija?

Z dvema karoserijskima različicama (Furgon in Kombi Furgon), sedeži za dva do sedem ljudi, dvema dolžinama (L1 in L2) in nosilnostjo od 625 kg do 1000 kg boste zagotovo našli Transit Connect, ki popolnoma ustreza vašim potrebam. Pri vsakem modelu je na izbiro tudi bogata oprema in različne druge možnosti opreme, s katerimi lahko še dodatno prilagodite svoje vozilo. Za še bolj specializirane prvine lahko poskrbi posebno opremo za vozila (SVO), ki lahko ponudi vse od edinstvenih barv karoserije do posebno prilagojenih notranjih sistemov za natovarjanje. Za nadaljnje informacije vprašajte svojega prodajalca.

                                                               

 

 

 

 

Furgon                                                                  

Prostoren, dobro razporejen in izjemno funkcionalen: tovorni prostor ima pregrado po celotni višini in širini (zastekljeno ali nezastekljeno), možna pa je izbira med dvema ali tremi sedeži v kabini. Drsna stranska vrata za tovor in simetrična zadnja vrata za tovor so del serijske opreme. Poleg tega lahko izberete zastekljena zadnja dvižna vrata z možnostjo pranja/brisanja in odrositve z ogrevanjem.

           L1 (kratka medosna razdalja)
           Skupna dolžina: 4418 mm
           Višina strehe: 1861 mm
           Prostornina tovornega prostora: 3 m3
           Odprtina za tovor: dolžine 3 m*
           Približna nosilnost: 625-825 kg
           Bruto teža vozila (GVM): 2,0 t ali 2,2 t
                                                                    Vlečna zmogljivost: do 1200 kg

 

            L2 (dolga medosna razdalja)
            Skupna dolžina 4818 mm
            Višina strehe: 1862 mm
            Prostornina tovornega prostora: 3,7 m3
            Odprtina za tovor: dolžine 3,4 m*
            Približna nosilnost: 700–1000 kg
            Bruto teža vozila (GVM): 2,1 t, 2,2 t, 2,3 t ali 2,4 t
                                                                     Vlečna zmogljivost: do 1200 kg
 

* S pregrado z odprtino za tovor in dvodelno sprednjo klopjo se prostornina tovornega prostora poveča na 3,7 m3 za L1 in 4,4 m3 za L2

 

 

 

 

 

 

Kombi Furgon

Poleg dveh sedežev v prvi vrsti ima izvedenka Double-Cab-in-Van dodatno vrsto treh sedežev za njimi. Fiksna zastekljena pregrada varno loči drugo vrsto sedežev od tovornega prostora.

 

             L1 (kratka medosna razdalja)
             Skupna dolžina 4418 mm
             Višina strehe: 1844 mm
             Prostornina tovornega prostora: 1,3 m3/2,2 m3 (s                                postavljenimi/zloženimi sedeži)
             Približna nosilnost: 725 kg
             Bruto teža vozila (GVM): 2,2 t
                                                                      Vlečna zmogljivost: do 1200 kg

 

             L2 (dolga medosna razdalja)
             Skupna dolžina 4818 mm
             Višina strehe: 1844 mm
             Prostornina tovornega prostora: 1,9 m3/2,8 m3 (s                                postavljenimi/zloženimi sedeži)
             Približna nosilnost: 700 kg
             Bruto teža vozila (GVM): 2,3 t
                                                                      Vlečna zmogljivost: do 1200 kg