Avtomobili P.R.

Transit Courier

Zmogljiv, zanesljiv in izjemno varčen – kot vsak kombi Transit. Je udoben, odličen za vožnjo in poln pametne tehnologije kot Fordovi avtomobili. To je Transit Courier.

Kombi je zaradi svoje kompaktne velikosti izredno okreten in z enim najboljših obračalnih krogov v svojem razredu se zlahka spopadete s polnimi, ozkimi ulicami in tesnimi parkirnimi prostori.

Naj vas ne zavede videz majhnosti Transita Courier: tovorni prostor z 2,3 m3 vam nudi 10 % več tovorne prostornine, kot druga vozila istega razreda. Če izberete možnost z zložljivo pregrado in zložljivim sovoznikovim sedežem, boste imeli tudi najboljši tovorni prostor v razredu – z dolžino 2,59 m.

In ne glede na to, koliko postankov boste imeli, se boste zaradi goriva ustavljali le redko. Zasluga za to gre trikrat nagrajenemu 1,0-litrskemu bencinskemu motorju EcoBoost ter naprednima dizelskima motorjema, 1,5-litrskemu in 1,6-litrskemu, ki sta zasnovana, da zagotavljata izjemno varčno porabo goriva in nizke izpuste: do 3,7 l/100 km in le 97 g/km s sistemom Auto-Stop-Start in sistemom za omejitev hitrosti na 100 km/h.

Napredne tehnologije, vključno s kamero za vzvratno vožnjo, tipali za zaznavanje razdalje pri parkiranju in sistemom za pomoč pri speljevanju na klancu (ter številnimi drugimi), so zasnovane za kar najbolj varno, preprosto in sproščeno vožnjo. Vrhunski sistem Ford SYNC z glasovnim upravljanjem vam omogoča prostoročno telefoniranje. Sistem vam bo lahko celo prebral prejeta besedilna sporočila.*

* Odvisno od združljivosti telefona.

Vozna izkušnja

Avtomobil, ki ga boste z veseljem vozili

Kombinacija dovršenega dizajna karoserije, naprednega sistema krmiljenja in natančno umerjene vozne dinamike prispeva k temu, da boste za volanom Transita Courier uživali. Vrhunske tehnologije skrbijo tudi za varnejšo vožnjo in vam poenostavljajo življenje, medtem ko drugi sistemi zagotavljajo kar najmanjšo porabo goriva. Če temu dodate izvrstno vodljivost, značilno za male avtomobile, ste morda pravkar našli popolno gospodarsko vozilo za svoj posel.

Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija
Ford SYNC vam omogoča, da upravljate svojo glasbo ter opravljate
in sprejemate klice na svojem mobilnem telefonu prek preprostih,
neposrednih glasovnih ukazov. Na primer, če je "dom" v vašem telefonu
naveden kot stik, morate reči samo:  "Pokliči dom" in sistem bo samodejno poklical številko.  Za predvajanje pesmi z USB-ključa ali predvajalnika MP3/iPod® oz. pretakanje glasbe z mobilnega telefona, ki podpira Bluetooth, lahko uporabljate glasovne ukaze.  Sistem vam lahko celo prebere vaša besedilna sporočila.  Ford SYNC je na voljo v  angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem jeziku.

* Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so uporabljeni z dovoljenjem in so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; vse tovrstne oznake, ki jih podaja podjetje Ford Motor Company Limited in njegovepovezane družbe, so uporabljene v skladu z licenčnimi pogoji. Druge blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih zadevnih lastnikov.

  Tipala, zaradi katerih parkiranje ne bo več stresno
Tipala za zaznavanje razdalje pri parkiranju vam pomagajo oceniti razdaljo med vašim vozilom in vsakršno oviro za vami. Ko tipala zaznajo oviro, vklopijo zvočno opozorilo, ki s približevanjem oviri vse intenzivneje piska.
  Lažja vzvratna vožnja
Stebrički, smetnjaki, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo prikaže vse, kar se nahaja za vami, na zaslonu, ki je vgrajen v sredinsko konzolo, in se samodejno vklopi, ko izberete vzvratno prestavo. Sistem prikaže tudi navidezne črte, da vam pomaga parkirati v še tako tesne parkirne prostore.
  Manj utrujajoče vožnje, varčnejša potovanja
Tempomat skupaj s prilagodljivim sistemom za omejitev hitrosti ohranja vaš kombi znotraj izbrane prednastavljene omejitve hitrosti. Poleg tega, da vam pomaga prihraniti gorivo, lahko ta sistem zmanjša verjetnost, da boste prekoračili omejitev hitrosti. Tempomat vam seveda tudi omogoča, da nastavite hitrost, ki jo nato ohranja za bolj sproščeno vožnjo na dolgih potovanjih po avtocesti.
  Varen dom za vse vaše naprave
Podstavek MyFord je zasnovan za satelitsko navigacijo, pametni telefon in predvajalnik MP3 ter opremljen s priključkom USB.
  Pametno in varno shranjevanje
Vaš avto je poln pametnih odlagalnih prostorov, kot vsak dober delovni prostor. Sredinska konzola vključuje prostor za mape v velikosti A4, da so lahko vedno pri roki. Dodatno varnost ponuja predal pod sedežem, v katerega lahko varno spravite prenosni računalnik in ga skrijete pred pogledi. Tudi plošče sprednjih vrat prispevajo k odličnemu izkoristku prostora, saj ponujajo držalo za 1,5- in 0,6-litrsko steklenico, kot tudi uporabno držalo za kovance na voznikovi strani.
  Udoben skozi vse leto
Hladna jutra, vroči poletni dnevi ... vaš avto bo vedno ponujal prijetno delovno okolje. Z elektronsko klimatsko napravo s samodejnim uravnavanjem temperature (EATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, le izberete želeno temperaturo notranjosti avtomobila, sistem pa jo nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije. Kot dodatna oprema so na voljo tudi ogrevane sedežne blazine za oba sprednja sedeža.
  Polica, s katero lažje ohranjate urejenost svojega kombija
Polica za odlaganje nad voznikom in sovoznikom izkoristi sicer neizkoriščen prostor, tako da lahko ohranite kabino urejeno, stvari pa so še vedno na dosegu roke.
  Brisalci, ki se samodejno prilagajajo dežju
Brisalci s tipali za dež se vključijo v trenutku, ko na vetrobranskem steklu zaznajo vlago, nato pa prilagajajo svojo hitrost, da uspejo obrisati vse, kar prinese trenutno vreme. Izbirate lahko med šestimi različnimi stopnjami občutljivosti, s katerimi določite, koliko vlage se mora nabrati, preden se brisalci sprožijo. Brisalci s tipali za dež so na voljo kot dodatna oprema v kompletu s samodejnimi žarometi (več o tem spodaj).
Volanski drog, ki se prilagaja vašim potrebam
Volanski drog je možno zlahka prilagoditi po višini in globini, tako da boste lažje našli svoj idealen, najudobnejši vozni položaj.
  Vaš avto: vaša pisarna
Transit Courier ima vgrajeno funkcijo mobilne povezljivosti, tako da poslov še nikoli ni bilo lažje opravljati od koder koli. Kabina je zasnovana tako, da vam pomaga ohranjati stvari na dosegu roke. Na voljo imate eno ali dve 12-voltni vtičnici, vhod AUX in USB ter držala za kozarce, prostor za prenosnik ali mape A4 in predal za shranjevanje pod sedežem.
  Žarometi, ki se vključijo samodejno, ko je to potrebno
Transit Courier ima tipala, ki zaznajo zmanjšanje jakosti svetlobe ali nenadno spremembo svetlobnih pogojev. Na primer, če zapeljete v predor. Žarometi se posledično samodejno vklopijo, tako da je vožnja preprostejša in varnejša. Samodejni žarometi so na voljo kot dodatna oprema v kompletu z brisalci s tipali za dež.
  Popolna zvočna spremljava za vsako vožnjo
Na voljo je osem avtomobilskih sistemov za razvedrilo (ICE) in vsi so opremljeni z radiem AM/FM ter priključkom USB/AUX, zato nikoli ne boste prikrajšani za glasbo, novice ali najnovejše potovalne informacije. Sprednji zvočniki imajo ločene visokotonce in nizkotonce pri vseh avtomobilskih sistemih za razvedrilo, razen pri sistemu ICE, ki ima samo nizko nameščen radio (paketa 1 in 2). Visokotonski zvočniki so vgrajeni v A-steber za vrhunsko kakovost zvoka.
Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear
Ta pametna funkcija je zasnovana, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in sistem bo odmrznil ali odrosil steklo v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.
Fordov sistem Easy-Fuel za preprečevanje dolivanja napačnega goriva
Zahvaljujoč temu sistemu, je v vaš kombi praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. In ker je sistem Easy-Fuel brez čepa, ste z umazanimi čepi posode za gorivo opravili za vedno.

Uporabnost in stroški


Praktičen, trpežen in z nizkimi skupnimi stroški

Kljub kompaktnosti omogoča 2,3 kubičnega metra velik tovorni prostor 10 % več tovorne prostornine kot druga vozila istega razreda. Za standardno polno pregrado je prostor za evropaleto in kar 660 kg tovora. Domiselne funkcije pomagajo zavarovati vaš tovor in vozilo pred napornim delovnikom. Ker je avto izdelan v skladu s strogimi standardi za komercialna vozila, ni samo narejen za dolgotrajno uporabo, ampak tudi za nižje stroške lastništva.

  Prostor za dolge predmete s pregrado z zložljivo mrežo
Pregrada z zložljivo mrežo omogoča prevoz tovora dolžine do 2,59 m, vendar tudi varuje voznika pred tovorom, ki je naslonjen na zloženi sovoznikov sedež. Funkcija je na voljo pri izvedenkah Van in pri zložljivem sovoznikovem sedežu.
  Pritrdilne točke za zaščito vašega tovora
Pritrdilne točke za tovor, ki so nameščene na stranski steni, pomagajo nakladalno površino ohranjati prosto in so skladne s standardoma DIN ter ISO. Tudi ob straneh se na višini pasu in ramen nahajajo pritrdišča in vsako od teh ima nosilnost 30 kg.
  Zaščita za lažje čiščenje v kabini in tovornem prostoru
S pomočjo gumijastih tal lažje vzdržujete čistočo v kabini, čvrsta podloga za tovor lahko zaščiti vašo nakladalno površino in vaš kombi pred udarci in praskami vsakodnevnega delovnika.
  Bolj osvetljen tovorni prostor za varnejše in lažje natovarjanje
Luči v tovornem prostoru so del serijske opreme. Po potrebi lahko tudi izberete možnost izjemno svetle LED-osvetljave.
  Temeljito preizkušeni
Vsi materiali v kabini so bili temeljito preizkušeni, da lahko zagotavljajo maksimalno trpežnost. Manj obrabe pomeni, da bo vozilo dlje obdržalo svoj uglajeni profesionalni videz, s čimer se ohranja tudi njegova vrednost za nadaljnjo prodajo.
  Večdelni odbijač olajša popravila
V nasprotju z drugimi kombiji v tem razredu, pri Transitu Courier ni treba zamenjati celotnega odbijača, če je na enem koncu vdolbina. Domiselni tridelni dizajn namreč omogoča zamenjavo posameznih delov, kar zmanjša stroške popravila.
  Dolgi intervali med servisi za manj odsotnosti s ceste
Vsi deli in vse komponente povsem novega Transita Courier so zasnovani za maksimalno trpežnost in vzdržijo dlje brez vzdrževanja. Zato so servisni intervali postavljeni na vsakih 30.000 km ali 1 leto.
 

Specialistična podpora v Fordovih centrih za poslovne uporabnike
Fordovi centri za poslovne uporabnike vam bodo vedno v pomoč, najsi imate v lasti eno samo vozilo ali upravljate vozni park. Ti specialistični centri zaposlujejo predane prodajne strokovnjake in usposobljene tehnike ter imajo na razpolago vrsto najnovejših vozil, da jih lahko preizkusite. Opremljeni so tudi za vzdrževanje Fordovih gospodarskih vozil in zagotavljajo hiter servis brez zapletov, kakršnega potrebujete.

Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Zmogljivost in učinkovitost


Odlike avtomobila v gospodarskem vozilu

Pogon na sprednji kolesi, privzdignjen vozni položaj, napredno servokrmiljenje in dovršen dizajn karoserije ... Transit Courier ponuja vozno izkušnjo, kakršne pri kombiju ne bi pričakovali. Tudi izbira pogonskih sklopov je podobna kot pri avtomobilih: Izbirate lahko med dizelskim in bencinskim motorjem, vključno z revolucionarnim 1,0-litrskim motorjem EcoBoost, ter ročnim in samodejnim menjalnikom. Tudi kadar je vozilo popolnoma natovorjeno, bodo tehnologije ECOnetic prispevale h kar najučinkovitejši porabi goriva.

Kar najbolj izkoristite svoj bencinski motor
1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost s šeststopenjskim ročnim menjalnikom razvije 100 KM in 170 Nm navora. V kombinaciji z drugimi tehnologijami za prihranek goriva, kot je Auto-Start-Stop, vam ta nagrajeni motor zagotavlja moč, ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega 24 % manjšo porabo in 25 % nižje izpuste CO2, ki znašajo zgolj 119 g/km.
Močni in varčni dizelski motorji
Če so vam ljubši dizelski motorji, lahko izbirate med 1,5- in 1,6-litrskimi dizelskimi motorji Duratorq TDCi: 75 KM, 185 Nm, petstopenjski ročni menjalnik, ali 95 KM, 230 Nm s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Motorji s 75 in 95 KM so na voljo sistemom Auto-Start-Stop (dodatna oprema), sistemom za upravljanje akumulatorja in s pametnim regenerativnim polnjenjem. Motor s 95 KM s sistemom Auto-Start-Stop in sistemom za omejitev hitrosti na 100 km/h se ponaša tudi z najnižjimi izpusti ogljikovega dioksida v svojem razredu, le 97 g/km.
Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop
Ko se vaš kombi ustavi pri semaforju ali v koloni, ta tehnologija, ki je na voljo kot dodatna oprema, samodejno ustavi motor (še vedno pa dobavlja energijo pomembnejšim napravam, kot so klimatska naprava, radio in Ford SYNC). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko, izberite prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v mestih in na mestnih ulicah, kjer lahko zmanjša porabo goriva za do 10 % (mestna vožnja).
  Da bo vožnja v sleherni ovinek enostavna
Obračalni krog je izjemno majhen, le 10,5 m, in ga je mogoče izvesti z zgolj 2,6 obrati volana iz ene skrajne lege v drugo. Rezultat: enostavnejše parkiranje v tesnih prostorih in boljša okretnost v ozkih ulicah.


Nekatera zgoraj navedena oprema je na voljo za doplačilo.

Varnost in zaščita


Varnost in zaščita, na kateri se lahko zanesete

Transit Courier vključuje številne pametne tehnologije, ki so zasnovane z namenom, da pomagajo zaščititi vas, vaše sopotnike in tovor. To so, na primer, tehnologije, ki zmanjšujejo nevarnost zdrsa na mokrih ali poledenelih površinah, samodejno zavirajo, pomagajo pri klicanju služb za ukrepanje ob nesrečah in olajšajo speljevanje na klancu. To so tudi sistemi, ki vam omogočajo zaklepanje in odklepanje posameznih vrat, s tipali za gibanje, ki pomagajo zaščititi vaš tovor in ki lahko sprožijo alarm, tudi, ko je akumulator odklopljen.

Ford SYNC s Pomočjo v sili lahko pokliče na pomoč, tudi če vi ne morete
Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija namesto vas samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.*
* Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 30 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.
  Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec
Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec za kratek čas prepreči, da bi pri speljevanju na klancu začeli drseti nazaj ali naprej. Deluje tako, da ohrani pritisk na zavore dodatne 2,5 sekunde ter vam tako daje več časa in nadzora, ko prestavite nogo s stopalke za zavoro na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.
  Optimalen oprijem s kar najmanj napora
Napredni sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles (TCS) preprečuje prekomerno vrtenje koles in vam tako zagotavlja optimalen oprijem, prenos moči in stabilnost v trenutku, ko to najbolj potrebujete. Sistem nenehno nadzoruje in prilagaja količino moči, ki je dodeljena vsakemu posameznemu kolesu vozila, in tako zagotovi kar najboljši stik s podlago in oprijem pri pospeševanju.
Zanesljivost v zahtevnejših razmerah
Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) združuje vrsto tehnologij, ki so zasnovane za to, da vam ponudijo večji nadzor nad vozilom in vas ohranjajo varne. Tipala, na primer, nenehno spremljajo hitrost vsakega posameznega kolesa, kotno hitrost avtomobila (kot in smer) in obračalni kot volana. Če morate ostro zaviti v levo ali desno, da se denimo izognete oviri, ESC natančno uravnava zavorno moč med posameznimi kolesi in lahko tudi zmanjša moč motorja. To pomaga izničiti podkrmarjenje in prekrmarjenje, zaradi česar je avtomobil stabilnejši in ga je lažje voditi. ESC in preprečevanje zdrsa pogonskih koles lahko obenem zmanjšata nevarnost vrtenja koles v prazno na mokrih ali poledenelih površinah.
   
   
Opozori vas, če pade tlak v vaših pnevmatikah
Vedno je pomembno imeti pravilno napolnjene pnevmatike, s čimer prihranite gorivo, ohranite pnevmatike in skrbite za svojo varnost. Zato tipala nenehno spremljajo vsako kolo in vas opozorijo, če pride do težave, tako da lahko ustavite, preverite in ponovno napolnite pnevmatiko ali zamenjate kolo.
Uravnavanje vozne linije vaše prikolice
Pomoč pri zanašanju prikolice (TSA) zazna vijuganje ali zanašanje prikolice in zmanjša hitrost Transita Connect ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.
  Več moči za zaviranje v sili
Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) vašemu kombiju omogoča kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Ta sistem zazna, kako močno ste pritisnili na stopalko za zavoro in to silo po potrebi samodejno poveča.
  Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje
Sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje.
  Izboljšani sistem zračnih blazin
Transit Courier je na voljo z zaveso ter sprednjimi in stranskimi zračnimi blazinami za voznika in sovoznika. Na ključnih točkah v vozilu so nameščena tudi napredna tipala, da zagotovijo hiter in nadzorovan odziv.
  Opozorilo zadaj, ko ostro zavrete
Sistem luči za zaviranje v sili (EBL) vklopi varnostne utripalke in tako opozori druge voznike, ko nenadoma začnete močno zavirati.
  Stalna zaščita pred prevrnitvijo
Sistem za preprečevanje prevrnitve (ROM) spremlja vaš kombi in prepozna nevarne pogoje vožnje, zaradi katerih bi se vozilo lahko prevrnilo. Sistem nato sproži ESC, ki ustrezno posreduje, nadzira hitrost in vozilu povrne stabilnost.
   
Vi izberete, katera vrata želite zakleniti in odkleniti
Transit Courier je serijsko opremljen z daljinskim centralnim zaklepanjem. Ta novi sistem zaklepanja je med najvarnejšimi doslej. Razlog je ta, da lahko odprete posamezna vrata, medtem ko druga vrata ostanejo varno zaklenjena, dokler ne aktivirate stikala na voznikovih vratih. To isto stikalo upravlja zaklepanje in odklepanje vseh vrat vozila.
  Dve vrsti visokozmogljivih alarmnih naprav
Zunanja alarmna naprava (dodatna oprema) varuje vaše vozilo, tako da se sproži, če se vrata ali pokrov odprejo na silo. Za še večjo zaščito (in odvračanje) izberite alarmni sistem Thatcham Category 1. Ta dovršeni sistem se samodejno vklopi, ko zaklenete vozilo in sproži močan zvočni signal ob vlomu v vozilo, ob dvigovanju vozila ali če tipala gibanja zaznajo kakršno koli premikanje v notranjosti vozila.
  Dodaten, neodvisen pomožni alarm
Oddajnik zvoka z lastno baterijo je dodaten, sekundarni alarmni sistem, ki je na voljo skupaj z alarmom Thatcham, ki je del dodatne opreme. Ta bo vklopil sireno, ko se sproži alarm, in ker ima vgrajeno lastno baterijo, se bo aktiviral, tudi če nekdo izklopi akumulator vozila.

Modeli


Vaš popoln avto

Obsežna izbira barve zunanjosti, koles in številnih možnosti opreme vam omogoča, da izberete svoje popolno vozilo. Če želite vključiti še bolj specializirane prvine (vse od edinstvenih barv karoserije do posebno prilagojenih notranjih sistemov za natovarjanje), svojega trgovca prosite, da vam predstavi našo posebno opremo za vozila (SVO).

                                                               

Furgon                                                                  

Skupna dolžina: 4.157 mm
Višina strehe: 1.742 mm
Prostornina tovornega prostora: 2,3 kub. metra (SAE)
Odprtina za tovor: 2,59 m
Približna največja nosilnost: 660 kg
Bruto teža vozila (GVM): 1.795 kg
Sedeži: Dva